20090222

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Παπαστάμκος και Σχοινάς ζητούν τη συνδρομή της Κομισιόν


Με επιστολή τους προς τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Διεύρυνσης κ. Όλι Ρεν, οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαστάμκος και Σχοινάς, ζητούν τη συνδρομή της Κομισιόν προκειμένου να επισκεφθούν στα Σκόπια τον διανοούμενο Βάσκο Γκλιγορίεβιτς και να διακριβώσουν την κατάσταση της υγείας του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, ο σκοπιανός διανοούμενος βρίσκεται εγκλεισμένος σε ψυχιατρικό ίδρυμα των Σκοπίων, ενώ είχε προηγηθεί η σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές της χώρας με την κατηγορία της “αντεθνικής προπαγάνδας”.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Επίτροπο Ρεν έχει ως εξής:
“Πληροφορηθήκαμε από σειρά δημοσιευμάτων στο διεθνή τύπο για την υπόθεση του πολίτη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ. Vasko Gligorijevic (ή Vasil Gligorov), ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συνελήφθη για “αντεθνική προπαγάνδα” την 28η Ιανουαρίου 2009. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται και πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει εγκλεισθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.
Ως Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα θέλαμε μας ενημερώσετε αν έχουν περιέλθει σε γνώση σας ή των αρμοδίων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Αντιπροσωπείας της στην ΠΓΔΜ σχετικές αναφορές με το περιστατικό και να ζητήσουμε την συνδρομή σας προκειμένου να πληροφορηθούμε από τις αρχές της ΠΓΔΜ τα πραγματικά αίτια της σύλληψης του πολίτη του εν λόγω κράτους και τις συγκεκριμένες κατηγορίες που του προσάπτονται.
Επίσης θα επιθυμούσαμε να μεσολαβήσετε, ώστε να μας παρασχεθεί από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΠΓΔΜ κάθε δυνατή διευκόλυνση προκειμένου να επισκεφθούμε άμεσα τον κ. Vasko Gligorijevic (ή Vasil Gligorov) μαζί με εκπρόσωπό σας και ενδεχομένως με εγνωσμένου κύρους ψυχίατρο για να διακριβώσουμε την τύχη του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου