20090220

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

19.02.2009
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΜε οικονομικά και ασφαλιστικά αιτήματα απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι
window.google_render_ad();
Εικοσιτετράωρη απεργία κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου με οικονομικά αιτήματα όλων των κλάδων του Δημοσίου. Εν όψει της κινητοποίησης παραχωρήθηκε χθες το απόγευμα στην «Εληά» συνέντευξη Τύπου από το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ κ. Ν. Φασφαλή, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Ημαθίας κ. Μ. Φιλιππίδη και μέλη του Δ.Σ. του Ν.Τ.
Στην αναφορά του στα προβλήματα των υπαλλήλων του Δημοσίου και στην κινητοποίηση ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι αποτέλεσμα των μέχρι τώρα πολιτικών των κυβερνήσεων είναι η συνεχιζόμενη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ, οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις (μερική απασχόληση, Stage κλπ), η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Ασφάλιση, κ.α.
Συγκεκριμένα, είπε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν: • Πραγματικές αυξήσεις και νέο μισθολόγιο με κατώτατο βασικό μισθό 1350 ευρώ, • Άμεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, συμπεριλαμβανομένου και του νόμου Ρέππα, • Επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών και στο δημόσιο, • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση, Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες, • Όχι στις εναλλακτικές μορφές εργασίες.
Το μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ κ. Ν. Φασφαλής τόνισε μεταξύ άλλων, πως «αυτό που αναπτύσσεται από τις κυβερνήσεις ως επιχειρηματολογία, είναι το ότι για όλα φταίει η διεθνής κρίση και όλοι αναζητούν τα αίτιά της φτάνοντας στο σημείο να ζητούν και τη συναίνεση των εργαζομένων για τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν. Για την παγκόσμια όμως κρίση ευθύνονται πολιτικές, πολιτικοί και κερδοσκόποι. Έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι δεν υπάρχει πλέον πλούτος, ενώ αντίθετα, ο πλούτος έχει συσωρευθεί στα χέρια λίγων.
Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα, είπε ο κ. Φασφαλής, δεν θα μπουν σε ψευτοδιλήμματα ούτε σε φοβικά σύνδρομα για να συναινέσουν σε μέτρα εις βάρος τους. Έχουμε άξονες - προτάσεις που, αν τηρηθούν, μπορούμε να βγούμε από την κρίση:
• Καταπολέμηση της κερδοσκοπίας, της παραοικονομίας και του παρασιτισμού. Εάν κερδηθεί αυτή η μάχη θα αποδώσει στα 17 δις. • Επαναφορά στο Δημόσιο της διαφάνειας, η αξιοκρατίας και της τήρησης της νομοθεσίας. • Εγγύηση της Δημόσια Παιδείας, της Υγείας και της ασφάλισης. • Αναδιανομή του πλούτου, με δικαιοσύνη στη φορολογία, χρηματοδότηση σε υποδομές και νέες τεχνολογίες.».
Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάλεσαν τους συναδέλφους τους του Δημοσίου και των ΟΤΑ να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 24ης Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου