20090220

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ


Εκατοντάδες φίλοι και ψηφοφόροι του βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Τάσου Σιδηρόπουλου συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο ΜΟΡΦΕΣ για να παρακολουθήσουν την ομιλία του.
Από νωρίς το απόγευμα το πλήθος των φίλων και ψηφοφόρων άρχισε να συγκεντρώνεται στον χώρο της ομιλίας, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου απέστειλε χαιρετιστήρια επιστολή, καθώς δεν μπορούσε να παραβρεθεί, λόγω ομιλίας της σε άλλη προγραμματισμένη εκδήλωση.
Πριν την ομιλία του κ. Σιδηρόπουλου, ο συνάδερφός του βουλευτής Πιερίας κ. Αμοιρίδης μίλησε για το ήθος και την ειλικρίνεια των λόγων του κ. Σιδηρόπουλου, ενώ μιλώντας για την κυβέρνηση της Ν.Δ. χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις. «Ενώ οι πολίτες υποφέρουν, αυτοί οι καραγκιόζηδες γελούν…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αμοιρίδης.
Ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τις «ψεύτικες» υποσχέσεις της ΝΔ για τις παροχές προς τους ασθενέστερους, καθώς και για τη «σημαία» της κυβερνώσας παράταξης για «σεμνή και ταπεινή» διακυβέρνηση της χώρας. Ανέφερε ότι η ΝΔ από την πρώτη στιγμή έθεσε την χώρα υπό καθεστώς οικονομικής επιτήρησης, την οποία χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για την «αντιλαϊκή πολιτική» που ακολούθησε. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πρόσθεσε ο κ. Σιδηρόπουλος, αύξησε τη φορολογία για τους ασθενέστερους, την μείωσε όμως για τους «ισχυρούς», κάνοντας πρωτοφανή φοροεπιδρομή στο λαό.
"Με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, η χώρα έφτασε στο σημείο να βρίσκεται εκ νέου στον «προθάλαμο» της επιτήρησης", ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι από τη μία «τα οικονομάνε τα καρτέλ και από την άλλη γίνεται και αναδιανομή του πλούτο υπέρ των εχόντων». Αναφορικά με τα 41 μέτρα που επιχειρήθηκαν να παρθούν από την κυβέρνηση για την ακρίβεια, τα χαρακτήρισε «γράμμα στο θεό», αφού τίποτα δεν είχε εφαρμογή.
«Το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται καθημερινά», είπε, αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού και προμηθειών στα Δημόσια Νοσοκομεία, γεγονός που ωθεί τους πολίτες να στραφούν στην ιδιωτική περίθαλψη.
Το μεγαλύτερο βάρος της ομιλίας του κ. Σιδηρόπουλου δόθηκε στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Για το βιομηχανικό ροδάκινο κατήγγειλε την "ανειλικρινή διάθεση επιβολής προστίμων σε όσους στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών". Επίσης σημείωσε ότι η "κυβέρνηση ώθησε τους αγρότες να δανειστούν για να πάρουν πετρέλαιο, υποσχόμενη ότι θα πάρουν πίσω το υπόλοιπο του μειωμένου φόρου καυσίμων, αλλά στην πράξη πήραν «ψίχουλα».
Τα 500 εκ. ευρώ που αναφέρει η κυβέρνηση ως παροχές προς τους αγρότες, στην ουσία τα μισά χρήματα από αυτά είναι των αγροτών και τα δικαιούνταν ούτως ή άλλως, καθώς τα πλήρωσαν στον ΕΛΓΑ και στο πετρέλαιο. Ενώ τα λιπάσματα και τα καύσιμα είναι πανάκριβα, οι τιμές των προϊόντων συνεχώς μειώνονται. Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ μόνο δύο νομοσχέδια έχουν κατατεθεί για την γεωργία", παρατήρησε, ενώ επιπλέον ανέφερε ότι «εξαπάτησαν τους αγρότες, προτρέποντας τους να δώσουν ένα κάρο χρήματα για της μελέτες για τον προσανατολισμό της γεωργίας, αλλά δύο χρόνια δεν υπάρχει καμία εξέλιξη».
Ο κ. Σιδηρόπουλος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διάφορα άλλα θέματα που απασχόλησαν την χώρα, όπως τις αναταράξεις στην Παιδεία, τα σκάνδαλα που ταλάνισαν την κυβέρνηση, το «ξεπούλημα» του Εθνικού πλούτου (ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ κ.α.), την κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας προς όφελος και πάλι των ισχυρών, για την χρηματοδότηση των 28 δις ευρώ προς τις τράπεζες, το οποίο είναι προς όφελος των τραπεζιτών, όπως σχολίασε, για το ΤΕΜΠΕ το οποίο δεν απορροφά ούτε το 5% των αιτήσεων, καθώς οι όροι είναι απαγορευτικοί για τους πολίτες κ.α.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της Ημαθίας, είπε ότι "επί κυβερνήσεως ΝΔ, απεντάχθηκε η επέκταση του νοσοκομείου της Βέροιας από το Γ’ ΚΠΣ, πάγωσε η κατασκευή του Διοικητηρίου, το Δικαστικό Μέγαρο αδυνατεί να αποπερατωθεί, το «οικολογικό έγκλημα» της Τάφρου 66 εξακολουθεί να υπάρχει, ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για τη δημιουργία εμπορικού αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια, ούτε για τον κάθετο άξονα Βέροιας-Σκύδρας που έχουν κατασκευαστεί από τα 35 χλμ μόνο τα 7,5 και αυτά «τυφλά» χωρίς να υπάρχει σαφής πλάνο για την εξέλιξη των εργασιών".
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Ημαθιώτης Βουλευτής, ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του απέτυχε. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο λαός απαιτούν εδώ και τώρα εκλογές», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί μια νέα πορεία για τη χώρα, με αναδιανομή του πλούτου, δικαιότερο φορολογικό σύστημα, λέγοντας «όχι» στην παρακμή και την υπανάπτυξη, κυνηγώντας την πρόοδο και την ανάπτυξη

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΟΜΗ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

    http://diasvsmetatron.blogspot.com/2008/10/blog-post_8566.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή