20090221

Με 70.000 πέστροφες εμπλουτίστηκαν οι δεξαμενές και οι λίμνες της Ημαθίας



Με χιλιάδες μικρά ψαράκια πέστροφας εμπλουτίστηκαν και φέτος οι λιμνοδεξαμενές και οι φραγμαλίμνες του νομού μας. Στις 17 Φεβρουάριου το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, σε συνεργασία με τον ερασιτεχνικό σύλλογο ψαράδων Νάουσας εμπλούτισε τις ορεινές λιμνοδεξαμενές της επαρχίας Νάουσας (περιοχή Μεταμόρφωσης) με 70.000 ψαράκια πέστροφας.
Στις 18 Φεβρουάριου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και πάλι σε συνεργασία με το σύλλογο ερασιτεχνών ψαράδων Βέροιας αυτή τη φορά, εμπλούτισε τις φραγμαλίμνες του ποταμού Αλιάκμονα με 30.000 ψαράκια πέστροφας. Παρών στη διαδικασία ήταν ο Αντινομάρχης Γιώργος Σουμπέκας, στελέχη της Διεύθυνσης Γεωργίας κ.α.
Και στις δυο περιπτώσεις ο γόνος προερχόταν από τον κρατικό Ιχθυογεννητικό σταθμό Πέλλας και οι ερασιτέχνες αποδείχτηκαν «επαγγελματίες» στον τρόπο χειρισμού και μεταφοράς του γόνου που δεν είχε καθόλου απώλειες.
Στα άμεσα σχέδια της Ν.Α. είναι να συνεχισθεί ο εμπλουτισμός και με γόνο γριβαδιού στη νέα φραγμαλίμνη του ποταμού Αλιάκμονα και στη λιμνοδεξαμενή Ριζωμάτων το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου